L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès aposta fortament per l’autoconsum d’energia solar fotovoltaica com a mesura per reduir el consum energètic i les emissions de CO2. Per tal de fomentar la seva instal·lació, ofereix bonificacions en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) que poden arribar fins al 50% durant un màxim de 7 anys.

L’empresa santcugatenca Origen Solar, enginyeria especialitzada en projectes d’energies renovables, ofereix solucions integrals per aprofitar al màxim aquests beneficis i fer que la transició cap a les energies renovables sigui accessible i beneficiosa per a tothom.

Principals bonificacions per instal·lacions fotovoltaiques a Sant Cugat

Habitatges unifamiliars:

  • Bonificació del 40% durant un màxim de 5 anys si la instal·lació cobreix almenys el 50% de la despesa energètica de l’habitatge.
  • Per comunitats de propietaris, la bonificació és del 50% durant 7 anys.

Habitatges plurifamiliars:

  • Serveis comuns: Bonificació del 5% per a tots els habitatges durant 7 anys si la instal·lació cobreix almenys el 50% de la despesa energètica dels serveis comuns.
  • Serveis comuns i habitatges: Bonificació del 50% per a tots els habitatges durant 7 anys. La part destinada als serveis comuns ha d’assolir almenys el 50% de la despesa energètica.
  • Consum individual d’un habitatge: Bonificació del 40% durant 7 anys si cobreix almenys el 50% de la despesa energètica. Si no s’assoleix el 50%, la bonificació serà del 20%.

Edificis terciaris, naus industrials, equipaments i polígons:

  • Bonificació del 5% durant 5 anys per a tots els propietaris si la instal·lació cobreix almenys el 50% de la despesa energètica dels serveis comuns o esgoti la coberta disponible.

Bonificacions addicionals per a empreses:

Les empreses també poden gaudir de bonificacions en l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE):

  • 40% durant els dos primers anys i 20% en els següents dos anys per a subjectes passius que tributin per quota municipal i utilitzin o produeixin energia a partir d’instal·lacions per l’aprofitament d’energies renovables o sistemes de cogeneració.

Origen Solar: solucions integrals i sostenibles

A Origen Solar són experts en energia solar fotovoltaica i ofereixen solucions integrals a particulars, comunitats de veïns, comerços i empreses industrials. El seu enfocament integral els permet oferir als seus clients una atenció personalitzada i professional en totes les etapes del projecte. Des del disseny i la instal·lació fins al manteniment i el finançament, s’encarreguen de tot perquè els seus clients puguin gaudir dels beneficis de l’autoconsum d’energia solar sense preocupacions.

‘Les ordenances fiscals de Sant Cugat ofereixen un marc molt favorable per a la instal·lació de sistemes fotovoltaics. A Origen Solar, estem compromesos a proporcionar solucions energètiques sostenibles i rendibles. Des de deduccions a la Renda fins a bonificacions en impostos municipals, ajudem els nostres clients a maximitzar el retorn de la seva inversió i a accelerar l’amortització dels projectes d’energia renovable’ afirma Daniel Rubio,  director executiu d’Origen Solar. ‘Creiem fermament que les energies renovables són el camí a seguir, i estem compromesos a ajudar-los a aprofitar aquestes oportunitats per contribuir a un futur més sostenible i eficient energèticament’.

En un context energètic canviant, Origen Solar, una enginyeria especialitzada en projectes d’energies renovables, destaca que la rendibilitat a llarg termini és clau en aquest tipus d’inversió, la qual es mesura a 25 anys.

L’energia solar continua sent una aposta rendible, no només per l’estalvi que genera sinó també per les ajudes públiques disponibles aquest 2024.

Doble certificació energètica: un valor afegit

En aquest context, Origen Solar ofereix una doble certificació energètica per a totes les seves instal·lacions, complint amb el requisit del Real Decreto-ley 18/2022. Aquesta certificació és essencial per poder aplicar deduccions en la Renda per a obres que redueixin la demanda d’energia elèctrica primària no renovable en un mínim del 30% o que aconsegueixin una classificació energètica A o B.

“Ens satisfà poder oferir a tots els nostres clients aquesta doble certificació energètica. Mitjançant aquest procés, els usuaris poden beneficiar-se d’una deducció en la renda que retorna entre el 40 i el 60% de la inversió inicial. Aquestes deduccions no només acceleren l’amortització de la inversió, sinó que, en molts casos, juntament amb les bonificacions de l’IBI proporcionades pels ajuntaments, fan que la instal·lació sigui pràcticament gratuïta per al client”, assenyala Daniel Rubio, director executiu d’Origen Solar.

Beneficis concrets per als clients

Realitzar aquesta doble certificació permet als clients d’Origen Solar aprofitar les deduccions fiscals disponibles fins al 31 de desembre de 2024. Aquesta mesura, combinada amb les subvencions Next Generation i les bonificacions municipals de l’IBI, fa que la inversió en energia solar fotovoltaica sigui encara més atractiva, independentment de les fluctuacions temporals en el preu de l’energia.

Rubio afegeix: “La rendibilitat dels projectes d’energia solar s’ha de veure en un horitzó de 25 anys. El preu de l’energia pot baixar a curt termini, però el que realment fa que aquesta inversió sigui rendible són els estalvis constants en la factura energètica i les ajudes públiques que hi ha actualment. A Origen Solar, ajudem els nostres clients a obtenir el màxim benefici de cada euro invertit en energia renovable.”

Compromís amb la qualitat i eficiència

Origen Solar prioritza l’excel·lència en la qualitat i eficiència dels equips. La companyia proporciona equips de les millors marques, garantint així la durabilitat i fiabilitat de les instal·lacions. Amb una monitorització constant durant el període de garantia i opcions de manteniment a llarg termini, Origen Solar assegura una producció òptima i una prolongada vida útil de les plantes solars.

Origen Solar, enginyeria especialitzada en projectes d’energies renovables, marca la diferència en la lluita contra el canvi climàtic i promou un nou paradigma energètic sostenible. Des de la seva fundació el febrer del 2020, la companyia s’ha compromès a impulsar l’autoconsum d’energia elèctrica, segons el Reial Decret 244/2019 de 5 d’abril, afavorint un nou model energètic que tingui cura del planeta i el benestar de les futures generacions.

Energia solar fotovoltaica i aerotèrmia

L’oferta d’Origen Solar abasta des de projectes d’energia solar fotovoltaica fins a sistemes d’aerotèrmia, proporcionant solucions integrals i sostenibles a particulars, comunitats de veïns, comerços i empreses industrials.

“El nostre enfocament integral ens permet oferir als nostres clients una atenció personalitzada i professional en totes les etapes del projecte”, assenyala Daniel Rubio, director executiu de la companyia. “Des del disseny i la instal·lació fins al manteniment i el finançament, ens assegurem que cada client pugui aprofitar al màxim els beneficis de les energies renovables”.

L’aerotèrmia, com a complement a l’energia solar fotovoltaica, representa una combinació ideal en la cerca de solucions energètiques sostenibles. ‘Tot i que no és una tecnologia nova, el seu recent desenvolupament ha augmentat significativament la seva eficiència, convertint-la en una opció cada cop més popular i rendible. Aquesta eficiència es tradueix en un notable estalvi en la factura energètica, cosa que la converteix en una elecció intel·ligent i econòmica per a la calefacció i refrigeració de llars i edificis’, afirma Rubio.

Eficiència energètica i estalvi econòmic

Origen Solar no només se centra en la implementació de tecnologies renovables, sinó que també es compromet a maximitzar l’eficiència energètica i l’estalvi econòmic per als clients. Amb una doble certificació energètica a totes les seves instal·lacions, la companyia garanteix una reducció significativa en la demanda d’energia, cosa que es tradueix en retorns econòmics substancials per als clients.

“El nostre objectiu és fer que la transició a les energies renovables sigui el més accessible i beneficiosa possible per a tothom”, afirma Rubio. “Des de deduccions a la Renda fins a bonificacions en impostos municipals, ajudem els nostres clients a maximitzar el seu retorn d’inversió i a accelerar l’amortització dels seus projectes d’energia renovable”.

Compromís amb la qualitat

Origen Solar prioritza l’excel·lència en la qualitat i eficiència dels equipaments oferts. L’empresa, amb seu a Sant Cugat del Vallès, proporciona equips d’alta qualitat i rendiment i reconeix que la durabilitat i la fiabilitat són essencials per a garantir la satisfacció del client. A més de seleccionar amb cura les millors marques del mercat, la companyia s’enfoca en l’eficiència operativa dels equips. Un cop instal·lats, es duu a terme una monitorització constant durant tot el període de garantia, i si el client opta per un contracte de manteniment, aquesta monitorització continua durant tota la vida útil del sistema. ‘Aquest enfocament garanteix no només una producció òptima, sinó també una prolongació en les condicions òptimes de vida útil de la planta solar, brindant tranquil·litat i confiança als clients’ assegura Rubio.

Atenció al client, un valor fonamental

La companyia es distingeix per la seva dedicació a proporcionar un servei personalitzat i satisfactori que va més enllà de la simple transacció comercial. Origen Solar buscar esdevenir el consultor energètic de confiança per als seus clients, oferint proximitat, professionalitat i un servei clar i senzill. Des del primer contacte, l’empresa guia els clients a través de cada etapa del procés, explicant de manera comprensible els avantatges de l’energia renovable i com maximitzar l’estalvi amb un estudi personalitzat del consum energètic. A més, ofereix assessorament sobre com canviar una companyia que garanteixi el subministrament d’energia verda, contribuint així a un futur més sostenible tant per als clients com per al planeta. ‘La satisfacció del client és una prioritat absoluta per a Origen Solar, i l’empresa està compromesa a brindar suport i orientació a cada pas del camí’, expressa el seu director executiu.

Compromís social i ambiental

Origen Solar reafirma el compromís amb el medi ambient i la comunitat destinant l’1% dels seus beneficis a iniciatives ambientals i socials que promouen un futur més sostenible per a tothom.

“El nostre propòsit va més enllà de la rendibilitat comercial; estem en una missió per impulsar un canvi positiu al món”, conclou Rubio. “A través del nostre treball i la nostra contribució a la societat, estem construint un llegat de sostenibilitat i responsabilitat ambiental per a les generacions futures”.